یکی از ملاک‌هایی که هنگام خرید سرامیک در نظر گرفته می‌شود براق بودن و بازتاب نور سرامیک است. معمولا از سرامیک‌های براق برای خانه‌هایی با فضای خالی زیاد استفاده می‌شود. همچنین باید درنظر داشته باشیم سرامیک‌های براق با انعکاس نور باعث بزرگ جلوه دادن خانه‌های کوچک می‌شود. سرامیک پولیش یکی از اعضای خانواده سرامیک‌های پرسلانی است، که بافتی متراکم و سطحی صیقلی با بازتاب زیاد نور دارد.

 

سرامیک پولیش  چه نوع سرامیکی است ؟

پس از اتمام فرایند تولید، سرامیک‌های پرسلانی سطحی زبر و سخت خواهند داشت که برای استفاده در فضای داخلی خانه مناسب نیستند. از این رو طراحان سرامیک مرحله‌ای بعد از اتمام ساخت کاشی برای صاف و صیقلی کردن سطح سرامیک تعریف کرده‌اند. در این مرحله‌ که هم برای سرامیک‌های لعاب داده شده و هم سرامیک‌های ساده مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ سطح سرامیک تا سطح بسیار ریزی پرداخت و پولیش می‌شود. پرداخت شدن تا جایی ادامه دارد که سرامیک بسیار صیقلی شده و نور را به خوبی انعکاس دهد و به شفافیت شیشه برسد. سرامیک پولیش دقیقا همان چیزی است که مشتری برای استفاده در داخل خانه  احتیاج دارد. این فرایند با استفاده از ماشین‌آلات پیشرفته و برس‌های مخصوص، تنها برای دو نوع سرامیک پرسلانی و گرانیتی انجام می‌شود ما دراین مقاله به توضیح آن در سرامیک پرسلان می‌پردازیم.

 

مزایا و معایب سرامیک پولیش

جذابیت ظاهری سرامیک پولیش باعث جذب مشتری و بازار داغ این سرامیک شده است. اما قبل از انتخاب باید درباره مزایا و معایب آن آگاهی کسب و سپس اقدام به خرید کرد.

مزایای این سرامیک شامل:

  • بزرگ تر جلوه دادن خانه

به هر اندازه سطح صاف و یکدست باشد و باز تاب نور بیشتری داشته باشد؛ خانه به صورت بصری بزرگ‌تر دیده خواهد شد. این ویژگی برای سرامیک و برای مشتری با خانه کوچک‌تر یک مزیت عالی است.

  • زیبایی ظاهری

همان‌طور که گفته شد پرداخت شدن سطح سرامیک درجه شفافیت آن را بالا می‌برد. این شفافیت جلوه‌ای خاص و زیبایی ظاهری منحصر به‌فردی را به وجود می‌آورد و باعث براق شدن سطح سرامیک میشود. از این سرامیک‌ها برای کف و دیوار داخلی ساختمان، سرویس بهداشتی، پیشخوان رستوران و مکان‌های بهداشتی استفاده می‌شود. سرامیک پولیش با ایجاد فضای دلنشنین در خانه باعث تاثیر مثبت در روحیه افراد خانواده نیز می‌شود.

  • مقاوم دربرابر نفوذ آب و رطوبت

کم بودن منافذ در سطوح این کاشی از نفوذ رطوبت و آب جلوگیری می‌کند.

  • ضد لک و تمیزکردن آسان

یکی از مزایای پولیش شدن سطح سرامیک مقاوم شدن ان در برابر لکه است به این صورت که منافذ ریز روی سرامیک‌ کاهش می‌یابد و سرامیک در برابر لک آب، مواد غذایی و... مقاوم می‌شود. همچنین به راحتی تمیز می‌شود به همین دلیل از سرامیک پولیش در بیمارستان ‌ها، مراکز درمانی و مکان‌هایی که بهداشت در آن حائز اهمیت است استفاده می‌شود.

  • مقاوم در برابرحرارت

از ویژگی سرامیک‌های پرسلان به صورت خام و پولیش خورده مقاومت بالای آن ‌هاست. این سرامیک‌ها در برابر حرارت نیز مقاوم بوده و خاصیت خود را حفظ می‌کنند.

  • مقاومت بالا در برابر خط و خش

سرامیک پرسلان با قرار گرفتن در گرما و فشار زیاد تولید می‌شود به همین دلیل از مقاومت بالایی برخوردار است. آن‌ها با طول عمر بالا در برابر ضربه  و خط و خش مقاوم هستند.

  • تنوع در طرح و رنگ

اگر سلیقه‌ی خاص و منحصر به فرد دارید بازهم می‌توانید از بین سرامیک‌های پولیش، سرامیک دلخواهتان را پیدا کنید. سرامیک‌های پرسلان و پولیش با تنوع در رنگ و طرح انتخاب سرامیک مورد نظر برای کاربران را ساده‌تر کرده است.

  • سازگار با محیط زیست

مواد اولیه سازنده سرامیک پولیش، مواد طبیعی مثل خاک رس و مواد آلی هستند که اگر در طبیعت رها شوند می‌توانند به آن برگردند آنها همچنین می‌توانند بازیافت شوند.

معایب سرامیک پولیش شامل:

  • ترمیم پذیر نیست.

این سرامیک‌ باوجود مقاومت بالا اگر آسیب ببیند قابل ترمیم و تعمیر نیست.

  • لغزنده است

صیقل زیاد روی این سرامیک موجب لغزنده شدن آن شده که هنگام ریختن آب روی سطح آن باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.  

  • زمان بیشتری برای تمیز کاری لازم دارند.

منظور از اینکه زمان بیشتری برای تمیزکاری احتیاج دارند سختی بیشتر برای تمیز کردن آنها نیست بلکه آنها به دلیل شفافیتی که دارند اگر لکه یا گرد و غباری روی سطحشان وجود داشته باشد زودتر دیده شده و باید تمیز شود.

 

تفاوت سرامیک پولیش شده و پولیش نشده

  • سرامیک‌های پرسلان پولیش شده به دلیل شفافیت بالا، در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند اما سرامیک معمولی پرسلان در نمای بیرونی ساختمان، کف حیاط یا باغ نیز استفاده میشوند.
  • سرامیک‌های پرسلان پولیش شده دارای سطحی صیقلی و سرامیک‌های پرسلانی پولیش نشده سطحی زبر دارند.

 

انواع سرامیک پولیش

سرامیک‌های پولیش با توجه به ویژگی‌های ظاهری و تفاوت در ساخت به دسته های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 انواع پولیش کاشی سرامیک شامل:

 سرامیک نیمه پولیش

این سرامیک به یکی از تولیدات خاص سازندگان سرامیک تبدیل شده است. سرامیک‌های نیمه پولیش با داشتن پرداخت جزئی و کم نسبت به بقیه سرامیک‌های پولیش شده متفاوت هستند. آنها درخشان و صاف هستند اما از لغزندگی کمتری برخوردارند.

سرامیک سوپر پولیش

این سرامیک معمولا برای خانه‌هایی با فضای خالی زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرامیک‌های سوپر پولیش نسبت به سرامیک‌های نیمه پولیش شفاف‌تر، صیقلی‌تر و براق‌تر هستند همچنین زیبایی ظاهری بیشتری دارند.

جهت آشنایی بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله سرامیک سوپرپولیش چیست ؟ " را مطالعه کنید ...

سرامیک نانو پولیش

سرامیک‌های نانو پولیش نمونه‌ی دیگری از سرامیک‌های پولیش شده هستند. همانطور که می‌دانید پرداخت شدن سطح سرامیک باعث به وجودآمدن منافذی ریز است و از مشکلاتی که برای سرامیک‌ با منافذ ریز وجود دارد تجمع گرد و غبارو آلودگی روی آن است. تجمع گرد و غبار روی سطح سرامیک باعث کدر شدن و از بین رفتن شفافیت آن می‌شود. برای از بین بردن این منافذ از پوشش نانو استفاده می‌شود. قرار گرفتن پوشش نانو روی سرامیک فرایند سختی دارد اما منافذ سرامیک را پوشانده و از نفوذ مواردی مانند مایعات و گرد و غبار جلوگیری می‌کند.

جهت آشنایی بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله " سرامیک نانوپولیش چیست ؟ " را مطالعه کنید ...

سرامیک شوگر افکت

سرامیک شوگر افکت نوع خاصی از سرامیک‌ پولیش است که طراحی منحصر به فردی داشته و روی آن طرحی شبیه به دانه‌های شکر به صورت مات یا براق پیاده شده است. پس از پیاده شدن این طرح، سرامیک پولیش می‌شود.

 

سخن پایانی

همانطور که گفته شد سرامیک پولیش یکی از سرامیک‌های پرطرفدار در صنعت کاشی است سطح این سرامیک که به وسیله برس‌های مخصوص پرداخت و پولیش می‌شود صاف، براق و صیقلی است. نوع پولیش نشده آن برای فضای خارجی ساختمان و نوع پولیش شده برای فضای داخل ساختمان مناسب است. همچنین شفافیت و براق بودن این سرامیک فضایی دلنشنین ایجاد می‌کند.

 

به شما پیشنهاد میکنیم با نوع دیگری از سرامیک ها به نام سرامیک اسلب نیز آشنا شوید ...